Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2012. január 30., hétfő

Amerikai palacsinta

Hozzávalók:


  • 40 dkg sima liszt
  • 2 cs sütőpor (24 g)
  • 1 csipet só!!!!
  • 1 ek kristálycukor
  • 6 dl zsíros tej
  • 2 db tojás
  • 10 dkg olvasztott margarin
  • napraforgó olaj
Elkészítése:

  1. A vajat megolvasztjuk, közben jól elkeverjük a lisztet a cukorral, sóval és a sütőporral.
  2. A tojást, a margarint kikeverjük, hozzáadjuk a lisztes keveréket és a tejet, majd csomómentesre keverjük.
  3. Egy vastag teflonserpenyőbe olajat öntünk, nem kell sok, de minden adag előtt szükség van olajra, kisebb méretű merőkanállal adagoljuk a tésztát.
  4. Mindkét oldalát megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése