- Hozzávalók:
- 60 dkg brokkoli (én fagyasztottat használtam)
- 10 dkg sonka
- 1 fej hagyma
- 2 ek olívaolaj
- 5 dkg vaj
- 2-3 ek liszt
- annyi tej, kb. 2.5 dl amennyit a rántás felvesz
- só
- bors
- 10 dkg trappista sajt
Elkészítése:
- A brokkolit sós vízben megfőzzük.
- A hagymát apró kockákra vágjuk, és az olajon megpirítjuk. A felvágottat vékony csíkokra vágjuk.
- Amikor megfőtt a brokkoli, lecsepegtetjük. Egy tűzálló tál aljára kanalazzuk a pirított hagymát, ráhelyezzük a brokkolikat és a felvágottat.
- A vajat lassú tűzön felolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet (mintha sima rántást készítenénk), és kis adagokban hozzáöntjük a forró tejet. Ha elértük a megfelelő sűrűségű besamel mártást, sóval, borssal ízesítjük, majd ráöntjük a zöldségre.
- Tetejére sajtot reszelünk, majd 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése