Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2012. január 31., kedd

Brokkoli csőben sütve

  • Hozzávalók:


  • 60 dkg brokkoli (én fagyasztottat használtam)
  • 10 dkg sonka
  • 1 fej hagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 5 dkg vaj
  • 2-3 ek liszt
  • annyi tej, kb. 2.5 dl amennyit a rántás felvesz
  • bors
  • 10 dkg trappista sajt
Elkészítése: 

  1. A brokkolit sós vízben megfőzzük.
  2. A hagymát apró kockákra vágjuk, és az olajon megpirítjuk. A felvágottat vékony csíkokra vágjuk.
  3. Amikor megfőtt a brokkoli, lecsepegtetjük. Egy tűzálló tál aljára kanalazzuk a pirított hagymát, ráhelyezzük a brokkolikat és a felvágottat.
  4. A vajat lassú tűzön felolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet (mintha sima rántást készítenénk), és kis adagokban hozzáöntjük a forró tejet. Ha elértük a megfelelő sűrűségű besamel mártást, sóval, borssal ízesítjük, majd ráöntjük a zöldségre.
  5. Tetejére sajtot reszelünk, majd 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése