Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2012. február 1., szerda

Meggyes tejespite

Hozzávalók:


  • 25 dkg magozott meggy
  • 3 tojás
  • 1,5 dl tej
  • 0,5 dl tejszín
  • 12 dkg liszt
  • 4 dkg cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom héja, lereszelve
  • csipet só
formához
  • evőkanálnyi vaj
  • 2-3 ek kristálycukor
Elkészítése:

  1. Robotgéppel dolgozunk. Elsőként a tojásokat a kétféle cukorral habosra keverjük.
  2. Majd beleszitáljuk a lisztet, a csipet sóval. Újra keverjük.
  3. Végül a citromhéjjal ízesítjük, a tejjel és tejszínnel lazítjuk a tésztát.
  4. Teljesen simára keverjük.
  5. Egy 24 cm-es porcelán piteformát gondosan kivajazunk, cukorral megszórunk. Beleöntjük a tejes tésztát, rászórjuk a meggyszemeket.
  6. Vízzel félig megtöltött tepsibe tesszük a formát és 170 fokra előmelegített sütőben, kb. 12 perc alatt megsütjük a pitét.
  7. Langyosan megesszük az egészet:-).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése