Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2012. január 30., hétfő

kókusz kocka

Hozzávalók:


A tésztához:
  • tojás
  • 12 ek hideg víz
  • 3 ek vaníliás porcukor
  • 20 ek kristálycukor
  • 20 ek finomliszt
  • fél csomag sütőpor
  A mázhoz:
Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokosra.
  2. Vizes piskótát sütünk. Először szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét a vízzel és a porcukorral habosra verjük. Kanalanként hozzáadjuk a kristálycukrot, mialatt a habverővel folyamatosan keverjük. Ha kifehéredett akkor egyenkét hozzádolgozzuk a tojások sárgáját. Végül belekeverjük a sütőporral eldolgozott lisztet.
  3. Sütőpapírral kibélelt  nagyméretű tepsibe rakjuk. Az előmelegített sütőben  megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  4. Amíg sül a piskóta, elkészítjük hozzá a mázat: a kakaót, a cukrot és a forró vizet összekeverjük, majd lassú tűzön addig melegítjük, míg a margarin el nem olvad benne.
  5. Egy tálba kiöntjük a kókuszreszeléket.
  6. A piskótát felkockázzuk. Alaposan minden oldalát beleforgatjuk a csokoládéba, utána pedig a kókuszba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése