Hozzávalók:
A tésztához:
- 8 tojás
- 12 ek hideg víz
- 3 ek vaníliás porcukor
- 20 ek kristálycukor
- 20 ek finomliszt
- fél csomag sütőpor
A mázhoz:
- 15 dkg kakaópor
- 12 dkg kristálycukor
- 3 dl forró víz
- 25 dkg margarin
- 20 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 180 fokosra.
- Vizes piskótát sütünk. Először szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét a vízzel és a porcukorral habosra verjük. Kanalanként hozzáadjuk a kristálycukrot, mialatt a habverővel folyamatosan keverjük. Ha kifehéredett akkor egyenkét hozzádolgozzuk a tojások sárgáját. Végül belekeverjük a sütőporral eldolgozott lisztet.
- Sütőpapírral kibélelt nagyméretű tepsibe rakjuk. Az előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
- Amíg sül a piskóta, elkészítjük hozzá a mázat: a kakaót, a cukrot és a forró vizet összekeverjük, majd lassú tűzön addig melegítjük, míg a margarin el nem olvad benne.
- Egy tálba kiöntjük a kókuszreszeléket.
- A piskótát felkockázzuk. Alaposan minden oldalát beleforgatjuk a csokoládéba, utána pedig a kókuszba.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése