Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2012. február 1., szerda

Dödölle

Hozzávalók:

8 db burgonya
30 dkg liszt (szerintem elég a 15-20 is bőven)
2 fej vöröshagyma
olaj vagy zsír
tejföl

Elkészítése:

A burgonyát kockázzuk,megfőzzük kevés vízben,éppen hogy csak ellepje.
Miközben fől a zsíradékban megpirítjuk a hagymát.
A megfőtt burgonyát kurmplinyomóval összenyomjuk és még a tűzön apránként hozzáadjuk a lisztet.
Addig kell lisztet szórni bele, amíg a massza el nem válik a lábas falától.
Egy evőkanalat a hagymás zsíradékba mártunk és ezzel galuskákat szaggatunk a masszánkból.
A galuskákat előre kizsírozott tepsibe rakjuk, és 200 C-on 20-25 perc alatt szép ropogósra sütjük.
Tejföllel meglocsoljuk.

Recept: Ezt egy újságban találtam, én kifogom próbálni szalonnával is:)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése