Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2012. február 1., szerda

Piskótatekercs

Hozzávalók:

6 tojás
6 púpos ek. porcukor
6 félig púpos ek.liszt
1 kk.sütőpor
1 citromhéja

Elkészítése:

A tojásokat a porcukorral kb. 10 percig géppel keverjük.
A sütőporos lisztet kis adagban hozzákeverjük a tojásos cucchoz, végül a reszelt citromhéjat is.
A sütőt előmelegítjük a legmagasabb hőfokon.
A sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, be a sütőbe, és mérsékeljük a hőfokot 200 C-ra.5 percig így sütjük, aztán még lejebb vesszük 175 C-ra, és még 10 percig sütjük.
A kész piskótát tiszta konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla és a konyharuhával 3-4 szer feltekerjük egymás után.Ezután feltekerve rácsra téve hagyjuk hűlni.

A kihűlt piskótát kitekerjük, és mehet bele lekvár-nutella-bármi amit szeretünk :)

Én mindig így készítem a piskótatekercset és nagyon régóta,szóval ez egy nagyon jó kis bevált reci.
Biztos sokan csinálják még így, ezért nem mondhatom,hogy saját reci:)
Nem is tudom egyébként honnan van ez a reci,mert nagyon régóta így készítem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése