Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 5 dkg margarin
- 2 tojás sárgája
- 3 dl tej
- rumaroma
- csipet só
- 2 ek porcukor
Elkészítése:
- A lisztet összekeverjük a porcukorral, közepébe mélyedést készítünk, és beleütjük a tojások sárgáját.
- Hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt, csipet sót, kevés rumot. Lágyabb tésztát kell kapnunk.
- Amikor összeált, hozzáadjuk az 5 dkg olvasztott margarint.
- Jól ki kell dolgozni (Én gépben dagasztom meg.). Duplájára kelesztjük.
- Amint megkelt a tészta, kb. 2 cm vastagságúra elnyújtjuk.
- Fánkszaggatóval kiszaggatjuk, hagyjuk még pihenni kevés ideig.
- Közben az olajat felforrósítjuk, és lehet kezdeni a sütést.
- Közepes lángon sütjük, az első felét lefedve. Ha megfordítottuk, már nem kell lefedni.
- Fontos, hogy az a fele kerüljön az olajba először, amelyik pihentetésnél a teteje volt, ujjunkal kis mélyedést csináljunk, és úgy tegyük az olajba.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése