Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2012. február 3., péntek

Fánk

Hozzávalók:


  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 5 dkg margarin
  • 2 tojás sárgája
  • 3 dl tej
  • rumaroma
  • csipet só
  • 2 ek porcukor
  •  
  •  
Elkészítése:

  1. A lisztet összekeverjük a porcukorral, közepébe mélyedést készítünk, és beleütjük a tojások sárgáját.
  2. Hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt, csipet sót, kevés rumot. Lágyabb tésztát kell kapnunk.
  3. Amikor összeált, hozzáadjuk az 5 dkg olvasztott margarint.
  4. Jól ki kell dolgozni (Én gépben dagasztom meg.). Duplájára kelesztjük.
  5. Amint megkelt a tészta, kb. 2 cm vastagságúra  elnyújtjuk.
  6. Fánkszaggatóval kiszaggatjuk, hagyjuk még pihenni kevés ideig.
  7. Közben az olajat felforrósítjuk, és lehet kezdeni a sütést.
  8. Közepes lángon sütjük, az első felét lefedve. Ha megfordítottuk, már nem kell lefedni.
  9. Fontos, hogy az a fele kerüljön az olajba  először, amelyik pihentetésnél a teteje volt, ujjunkal kis mélyedést csináljunk, és úgy tegyük az olajba.

Már sokszor készítettem ezt a fánkot, és nagyon finom, a hétvégén megint tervezem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése