Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2012. február 4., szombat

Meggyes-mákos rétes


Hozzávalók:

1 cs. réteslap
1 kg magozott meggy
20 dkg mák
cukor 
fahéj
búzadara

Elkészítése:

A réteslapot nedves konyharuhán kiterítjük, óvatosan lapokra szedjük.
A lapokat egyesével ecsettel vékonyan megkenjük olajjal és 2-3 lapot egymásra fektetünk.
Meggyet kimagozzuk és lecsepegtetjük.
Ledaráljuk a mákot és összekeverjük a cukorral, búzdadarával-fahájjal.
A tésztára szórjuk a meggyet és meghintjük a mákos keverékkel.
A tészta széleit visszahajtjuk és gyorsan feltekerjük a rudat.
A tepsit előre kikenjük olajjal és beleemeljük a kész rudakat.
Megolajozzuk a rudakat és pirosra sütjük.

200 C-on hőlégkeveréssel

Recit kaptam:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése