Hozzávalók:
1 cs. réteslap
1 kg magozott meggy
20 dkg mák
cukor
fahéj
búzadara
Elkészítése:
A réteslapot nedves konyharuhán kiterítjük, óvatosan lapokra szedjük.
A lapokat egyesével ecsettel vékonyan megkenjük olajjal és 2-3 lapot egymásra fektetünk.
Meggyet kimagozzuk és lecsepegtetjük.
Ledaráljuk a mákot és összekeverjük a cukorral, búzdadarával-fahájjal.
A tésztára szórjuk a meggyet és meghintjük a mákos keverékkel.
A tészta széleit visszahajtjuk és gyorsan feltekerjük a rudat.
A tepsit előre kikenjük olajjal és beleemeljük a kész rudakat.
Megolajozzuk a rudakat és pirosra sütjük.
200 C-on hőlégkeveréssel
Recit kaptam:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése