Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2013. március 31., vasárnap

Répatorta

Hozzávalók:

30 dkg sima liszt (nekem a fele természetesen sütemény liszt:)
3 tojás
25-30 dkg reszelt sárgarépa
1.5 dl olaj
25 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
fahéj
1 cs. sütőpor

Mázhoz:

10 dkg porcukor
2 ek vaj
1 tojásfehérje (ezt most kihagytam direkt)
pici citromlé

Elkészítése:

A cukrokat kikavarjuk a tojássárgákkal és az olajjal.
Hozzáadjuk a répát és a sütőporos lisztet, majd a fahéjjal ízesítjük.
A tojás fehérjékből kemény habot verünk és a masszába keverjük.
25 cm-es sütőpapíros tortaformába öntöttem és előmelegített sütőben 180 C-on kb. 40 perc alatt megsütöttem.
Addig a máz hozzávalóit sűrűre kevertem és mikor a tortám kihűlt rákentem a tetejére.

Nagyon finom torta, Én régebben ettem egyszer és nagyon ódzkodtam pedig kár volt, ez a reci meg aztán isteni finom, az Én finnyás uram aki soha semmilyen formában nem enne répát csak úgy falta:) na és persze a gyerekek is:)
a sütemény liszt persze még lazábbá,omlósabbá tette, tuti siker volt nálunk, és biztos sokszor fogok még készíteni "ünneptől" függetlenül is, most mondjuk a Húsvét miatt készült:)



 photo Keacutep421_zps5c17a45d.jpg

 photo Keacutep424_zpsdd24c05d.jpg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése