Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2012. február 1., szerda

Túrós gyümölcsbomba

Hozzávalók:


Piskótához:
Töltelékhez:
  • 55 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 2 cs zselatin   
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 dl tejszín
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 15-20 dkg ananászkonzerv
  • 2 dl ananászlé


Elkészítése:

  1. Először a piskótát süssük meg. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, aztán a sárgákat  a cukorral jól kikeverjük, majd a  kemény habhoz adjuk apránként. Végül a lisztet a masszához szitáljuk, és óvatosan összeforgatjuk.
  2. Egy nagy tepsit papírral bélelünk, és a tésztát beleöntjük. 
  3. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
  4. Ha kész, egy konyharuhába felcsavarjuk, és hagyjuk kihűlni.
  5. Közben a túrót áttörjük, és a porcukorral és vaníliás cukorral ízesítjük.
  6. A zselatint az ananászlével elkészítjük, kicsit hagyjuk hűlni, és a túróhoz adjuk.
  7. A tejszínt habbá verjük, és óvatosan a túróhoz adjuk azt is.
  8. Ízesítjük a citrom reszelt héjával, majd az  ananászdarabokat is beleforgatjuk a krémbe. 
  9.  A piskótát megkenjük a baracklekvárral, és kb. fél centi vastag szeleteket vágunk.
  10. Egy kb. 1,5 l űrtartalmú tálat szorosan kirakunk a tekercsekkel, ügyelve, hogy maradjon a tetejére is, majd ebbe töltjük a túrós krémet.
  11. Hűtőbe tesszük, és ha megdermedt, beborítjuk a maradék piskótával,  és másnapig tovább hűtjük.
  12. A formából óvatosan kiborítjuk, és díszíthetjük tetszés szerint.
Ezt egyszer elkészítettem a tesóm születésnapjára,hát nagy sikere lett:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése