Hozzávalók:
Piskótához:
- 6 tojás
- 6 ek liszt
- 6 ek cukor
- baracklekvár
Töltelékhez:
- 55 dkg túró
- 10 dkg porcukor
- 2 cs zselatin
- 1 citrom reszelt héja
- 4 dl tejszín
- 2 cs vaníliás cukor
- 15-20 dkg ananászkonzerv
- 2 dl ananászlé
Elkészítése:
- Először a piskótát süssük meg. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, aztán a sárgákat a cukorral jól kikeverjük, majd a kemény habhoz adjuk apránként. Végül a lisztet a masszához szitáljuk, és óvatosan összeforgatjuk.
- Egy nagy tepsit papírral bélelünk, és a tésztát beleöntjük.
- Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
- Ha kész, egy konyharuhába felcsavarjuk, és hagyjuk kihűlni.
- Közben a túrót áttörjük, és a porcukorral és vaníliás cukorral ízesítjük.
- A zselatint az ananászlével elkészítjük, kicsit hagyjuk hűlni, és a túróhoz adjuk.
- A tejszínt habbá verjük, és óvatosan a túróhoz adjuk azt is.
- Ízesítjük a citrom reszelt héjával, majd az ananászdarabokat is beleforgatjuk a krémbe.
- A piskótát megkenjük a baracklekvárral, és kb. fél centi vastag szeleteket vágunk.
- Egy kb. 1,5 l űrtartalmú tálat szorosan kirakunk a tekercsekkel, ügyelve, hogy maradjon a tetejére is, majd ebbe töltjük a túrós krémet.
- Hűtőbe tesszük, és ha megdermedt, beborítjuk a maradék piskótával, és másnapig tovább hűtjük.
- A formából óvatosan kiborítjuk, és díszíthetjük tetszés szerint.
Ezt egyszer elkészítettem a tesóm születésnapjára,hát nagy sikere lett:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése