Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2013. április 20., szombat

Emeletes torta

A felső torta Milka csokis ízű (torta receptek között megtalálható a piskótával együtt)

az alsó része Feketeerdő ízű

Hozzávalók a piskótához:

8 tojás
30 dkg liszt
30 dkg cukor
3 ek holland kakaópor
1 cs. sütőpor

Feketeerdő töltelék:

1 nagy üveg meggybefőtt
1 cs. vaníliás pudingpor
1-2 ek cukor
3 dl meggylé (befőtt leve)
6 dl hulala
1-2 ek porcukor
1 ek. zselatin

Elkészítése:

A piskótát elkészítjük,ki hogy szokta, Én a tojásokat kikeverem a cukorral, a lisztet a sütőporral és a kakaóporral összekeverem és apránként a tojásos masszához adagolom.
Előmelegített sütőben 170 C-on , sütőpapírral bélelt 25 cm-es tortaformában kb. 40 perc alatt megsütöttem.

A tölteléket elkészítjük míg sül a torta.
A 3 dl meggylét a pudingporral és az ízlés szerinti cukorral összekeverjük és sűrű krémmé főzzük.
Levesszük a tűzről és belekeverjük a meggyet.
A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk és aztán lassú tűzön felolvasztjuk, hagyjuk hűlni.
A hulalat a cukorral kemény habbá verjük és beleöntjük a zselatint.
Aztán a meggyes krémmel összeforgatjuk.

A piskótát 3 lapra vágtam, megtöltöttem a krémmel, az utolsó lapra és az oldalára 1.5 dl keményre vert hulalat kentem, erre raktam ugye a fondantot.

Fondant innen szokás szerint: http://kiskukta.blogspot.hu/2010/04/nyujthato-fondant-keszites-kepekben.html

A felső torta receptje itt:

http://lefogokfogyni.blogspot.hu/2010/05/csokitorta-marcipanbol.html

a fondantot wilton géllel színeztem.

Mindenkinek nagyon ízlett minden, és hát nem kevés dicséretet kaptam a családomtól, gyerekeimtől:)




 photo Keacutep491_zps6274464f.jpg

 photo Keacutep502_zps0e22a2b4.jpg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése