Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2013. május 5., vasárnap

Spongyabob torta-nutellás krémmel

Pici fiam 4. Születésnapjára készítettem

belül nutellás krémmel töltve, a fondant alatt mascarponés citromos a krém

Piskóta recept:  (a verdás tortának is ez volt a piskótája,nagyon finom)




Tésztához hozzávalók:

8 tojás
44 dkg cukor
8 ek víz
40 dkg liszt
2 cs. sütőpor

Elkészítése:

A tojások sárgáját a cukorral elkeverjük, a fehérjét kemény habbá verjük.
A sárga masszához hozzá adjuk a vízet, és a sütőporos lisztet is, sűrű masszát kapunk.
A tojások keményre vert habját beleforgatjuk a sárga masszába, sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük.
Kb. 35-40 perc, 180 C-on, Tűpróba, rácson hűtjük.

Krém hozzávalók:

1 csomag csokoládé puding
4 púpos ek. nutella
4 dl tej
4 ek. cukor
1/2 rumaroma
25 dkg ráma

Elkészítése:

A pudingporhoz adjuk a cukrot és a tejjel sűrű masszát főzünk, ha kihűlt mehet bele a nutella, rumaroma és a vajjal habosra keverjük.

A piskótát ketté vágtam és megtöltöttem a nutellás krémmel, tekintve, hogy jó nagy torta lett, ezért az összes krém belekerült.
A fondant alá a múltkori mascarponés citromos krém került.
(lásd. szivárvány torta tölteléke)



 photo Keacutep600_zpsa097aede.jpg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése