Pici fiam 4. Születésnapjára készítettem
belül nutellás krémmel töltve, a fondant alatt mascarponés citromos a krém
Piskóta recept: (a verdás tortának is ez volt a piskótája,nagyon finom)
Tésztához hozzávalók:
8 tojás
44 dkg cukor
8 ek víz
40 dkg liszt
2 cs. sütőpor
Elkészítése:
A tojások sárgáját a cukorral elkeverjük, a fehérjét kemény habbá verjük.
A sárga masszához hozzá adjuk a vízet, és a sütőporos lisztet is, sűrű masszát kapunk.
A tojások keményre vert habját beleforgatjuk a sárga masszába, sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük.
Kb. 35-40 perc, 180 C-on, Tűpróba, rácson hűtjük.
Krém hozzávalók:
1 csomag csokoládé puding
4 púpos ek. nutella
4 dl tej
4 ek. cukor
1/2 rumaroma
25 dkg ráma
Elkészítése:
A pudingporhoz adjuk a cukrot és a tejjel sűrű masszát főzünk, ha kihűlt mehet bele a nutella, rumaroma és a vajjal habosra keverjük.
A piskótát ketté vágtam és megtöltöttem a nutellás krémmel, tekintve, hogy jó nagy torta lett, ezért az összes krém belekerült.
A fondant alá a múltkori mascarponés citromos krém került.
(lásd. szivárvány torta tölteléke)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése