Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2013. április 13., szombat

Szivárvány torta

Hozzávalók:

A piskótákhoz:

12 db tojás
12 ek liszt
6 ek cukor
6 kk. sütőpor
piros, citromsárga, kék és zöld ételfesték

A krémhez:  (saját kitaláció )

25 dkg mascarpone
2.5 dl hulala
1 citrom leve és héja
1 lime leve
cukor ízlés szerint
1 tasak zselatin fix

Elkészítése: 

Elkészítjük a 6 db piskóta lapot.
2 db tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verünk.
Majd a 2 tojássárgáját 1 ek cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a 2 kanál lisztet  és a kk sütőport, majd a habbá vert tojásfehérjét és óvatosan összekeverjük, végül az ételfestéket rakjuk bele.Vigyázzunk vele mert nem kell sok. A lila színt a kék és piros kombinálásával, a narancssárga színt pedig a citromsárga és piros festék keverésével kapjuk.
25 cm-es sütőpapíros torta formában  sütöttem meg egyenként őket 180 fokon.
Közben elkészítettem a saját krémemet:

A mascarponét a reszelt citromhéjjal és 2 ek cukorral kikevertem, majd beleraktam a citrom és a lime levét.
A hulalát kemény habbá vertem és a zselatin fixet a leírás szerint elkészítettem és hozzáadtam a hulalához.
Ezután a két krémet összekevertem.

A kihűlt piskóta lapokat megkentem a krémmel és kívülről is bekentem az egész tortát vele.

Fondanttal fedtem be amit előzőleg színeztem wilton pasztával.


A szivárvány torta eredeti receptje innen, bár változtattam rajta, pl. a cukor mennyiségen:http://www.nosalty.hu/recept/szivarvany-torta-fehercsokis-kremmel

A mascarponés citromos lime töltelék pedig az Én ötletem volt:) a mennyiségeket pedig tökéletesen eltaláltam:)



 photo Keacutep453_zpsf7095883.jpg


 photo Keacutep472_zpsc5421d21.jpg

 photo Keacutep471_zps63b1ee82.jpg

 photo Keacutep456_zps5b53715a.jpg

 photo Keacutep458_zpsdd9901fe.jpg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése