Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2010. március 14., vasárnap

Sakk szelet

Hozzávalók:


A sárga tésztához:

-16 dkg margarin
-16 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom héja
- 3 tojás
-12 dkg liszt
-késhegynyi sütőpor

A barna tésztához:

-16 dkg margarin
-16 dkg cukor
-1 csomag vaníliás cukor
-3 tojás
-10 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor

Valamint:

-baracklekvár
-csokoládé


Elkészítés: A sárga tésztához a tojássárgáját, margarint, cukrot, vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat habosra keverem.A tojások fehérjét kemény habbá verem. A lisztet belekeverem a masszába, majd a felvert habot is.

Sütőpapírral bélelt tepsibe simítom.

Barna tésztát ugyan így elkészítem, csak plusz a kakaópor is megy bele.

Mind a kettőt megsütöm.

Ha kihűlt, az egyik lapot megkenem lekvárral, ráteszem a másik lapot, azt kettévágom, megint megkenem az egyiket, és ráteszem a másik dupla lapot.

Így egy 4 rétegű lapot kapok, amit felszeletelek olyan vastag szeletekre, mint egy rétegnek a vastagsága.A szeleteket úgy rakom egymásra, mintha egy papírlapot fordítanék meg a másik oldalára.
4-4 szeletet egymásra ragasztok lekvárral, de úgy forgatom, hogy a sárga fölé mindig barna kerüljön.
Legalább 1 órát így hagyom, ezután olvasztott csokival vonom be!

Recept : http://andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=26599869

2 megjegyzés: