Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2012. február 5., vasárnap

Rakott karfiol


Hozzávalók:

2 kg karfiol
 1/2 kg darált hús
1 bögre rizs
hagyma,majoranna,p.paprika,só,bors
besamel
sajt

Elkészítése:

Sütőt 200 C-ra előmelegítem.A karfiolt rózsáira szedem és sós vízben előfőzöm.
Addig a tölteléket elkészítem: kisebb fej v.hagymát megdinsztelem, rá a p.paprika,majd a darált hús, só,bors, p.paprika és megpárolom.
Rizst bő vízben megfőzöm, ezek után összekeverem a hússal és csak most rakom bele a majorannát.
Kivajazott,morzsázott tepsibe rakom a karfiol felét, rá a húsos tölteléket, és rá a karfiol másik felét.
Erre megy rá a besamel, be a sütőbe és mikor majdnem piros akkor megszórom reszelt sajttal és megsütöm.

A besamelt ehhez én így készítem:
forró olajba bele 1 ek.liszt, keverés közben hozzá adok 2 dl tejet, ahogy hűl 1 tojást belekeverek és utána egy kis pohár tejfölt elkeverünk benne.

Reci Anyutól:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése