Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2012. március 7., szerda

Sajtos és kókuszos kelt szívecskék:)

Hozzávalók:

Hozzávalók:
  • 60 dkg finomliszt
  • 2 tk. só
  • 0,5 dl olaj
  • 1 tojás
  • 100 g joghurt
  • kb. 3 dl tej
  • 1 tk. cukor
  • 3 dkg élesztő
  • + 1 tojás a lekenéshez
Elkészítése:

Az összes hozzávalót (a +1 tojás kivételével) a kenyérsütőgép üstjébe készítettem és bedagasztottam a tésztát. Kelesztőtálban duplájára kelesztettem, majd enyhén lisztezett felületre borítottam.
12 egyenlő darabba vágtam, a darabokat gömbölyítettem. Hagytam pár percig pihenni őket.
Ezalatt elkészítettem a tölteléket:
  • 10 dkg puha (szobahőmérsékletű) vaj
  • 1 mk. só
  • 1 tojás
  • kb. 15 dkg reszelt sajt (lehet vegyesen füstölt és sima)
  • Az összes hozzávalót alaposan elkevertem.
kókuszos töltelék:
  • 10 dkg puha vaj
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 3 ek. porcukor
A hozzávalókat habosra kevertem.
A tésztákat egyesével kinyújtottam, majd mindre kentem a töltelékből. Ugyanúgy formáztam, mint az édes változatot.
Sütőpapíros tepsin újra kelesztettem, ezalatt a sütőt előmelegítettem 180 fokra.
A megkelt szíveket tojással lekentem és 18-20 perc alatt pirosra sütöttem.
Rácsra tettem hűlni.

A töltelék természetesen lehet bármi. Sonka, kolbász, tepertőkrém, stb....


Nekem 15 db lett, és még így is óriásiak, ami nem baj:)
a sajtos töltelék nekem 8 db-hoz volt elég, a kókuszos töltelék pont 7 db-hoz:)
nagyon finom,nekem a sajtos jön be jobban:)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése