Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2012. december 22., szombat

A klasszikus bejgli

Hozzávalók:

50 dkg finom liszt
25 dkg vaj
6 dkg porcukor
3 tojássárgája
1 egész tojás
2 dkg élesztő
csipet só
fél dl tej

Elkészítése:

Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, a liszthez hozzáadjuk a cukrot, a sót és a vajjal elmorzsoljuk.
Az egész tojást a tojássárgájákkal és az élesztővel összekeverjük, majd a morzsához adjuk, és rugalmas tésztává gyúrjuk, ha szükséges pici tejfölt is rakunk hozzá.
Kb. 1órára hűtőbe tesszük.

Diós töltelék:

Hozzávalók:

20 dkg darált dió
15 dkg cukor
5 dkg mazsola
1 cs. vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 alma reszelve
1-2 ek.  méz
1 dl tej

Mákos töltelék:

Hozzávalók:

20 dkg darált mák
15 dkg cukor
5 dkg mazsola
1 cs. vaníliás cukor
1 alma reszelve
1 ek. méz
pici rumaroma
1 dl tej

Elkészítésük:

A tejet és a cukrot felfőzzük, levesszük a tűzről és hozzákeverjük a többi anyagot.

Ezután berakjuk a hűtőbe.

A tésztát 4 egyforma gombócra osztjuk, kinyújtjuk, majd megtöltjük és feltekerjük.
A rudak közé sütőpapírt teszünk, húsvillával megszúrjuk őket, majd elhabart tojással finoman lekenjük.
1.5 órát hagyjuk pihenni, majd újra lekenjük, és 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.

Photobucket

Photobucket

Naná,hogy megrepedtek:) de az igazi bejgli reped!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése