Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2013. január 21., hétfő

Csavart kakaós

Hozzávalók:

50 dkg liszt (fele sütemény liszt)
7 dkg vaj
7 dkg cukor
2 tojás
2 dl tej
csipet só
2.5 dkg élesztő
1 citrom reszelt héjja

Töltelékhez:

2 ek. holland kakaópor
4 ek. nutella
10 dkg cukor
10 dkg  vaj

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit kenyérsütőgépbe raktam tészta funkcióra, 10 percig dagasztottam, ezután lekapcsoltam a gépet és hagytam duplájára kelni, ami kb. 40 perc volt.
Közben a tölteléket összekevertem.

A tésztát ketté szedtem és mindkettőt ovális alakra nyújtottam, az egyik lapot megtöltöttem a kakaós töltelékkel, befedtem a másik lappal és vékony, kb. 1.5 cm-es csíkokra vágtam fel.
Megsodortam és feltekertem őket egyenként, sütőpapírral bélelt tepsibe ültettem őket és előmelegített sütőben 170 C-on, kb. 20 percig sütöttem őket.


Nagyon finom, omlós lett, de tuti a sütemény liszttől is:D mióta fele arányban rakom a süteményekbe, valahogy sokkal finomabbak,még annál is mint amilyenek voltak:D 

A recept egy nagyon kedves ismerős Anyukától van, aki szintén egy nagyon aranyos Anyukától kapta:D



 photo Keacutep291_zps8b44258c.jpg

 photo Keacutep293_zpsa32398e1.jpg

 photo Keacutep294_zps33c4b1bb.jpg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése