Hozzávalók:
40 dkg liszt (fele sütemény liszt)
2.5 dkg élesztő
2.5 dl tej
1/2 ek cukor
1/2 ek só
1 dl olaj
Töltelék:
sonka, bacon, lilahagyma, kukorica, sajt, tejföl, fokhagyma
Tetejére:
1 tojássárgája, 1 ek tejföl, szezámmag
Elkészítése:
1 dl tejben, pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a többi hozzávalóval.
Letakarva 1 órát kelesztjük.
Majd vékonyra nyújtjuk, fokhagymás tejföllel megkenjük, rárakjuk a sonkát, bacont, kukoricát, sajtot, Én most csak ezeket raktam rá, a hozzávalóknál azért nem írtam mennyiséget mert ki hogy szereti.
Feltekerjük és háromszögekbe vágjuk és megkenjük a tejföl és tojásságája keverékével.Megszórjuk szezámmaggal.
Előmelegített sütőben 180 C-on, sütőpapíros tepsiben kb. 20-25 percet sütjük.
Recept innen: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/toltott-haromszogek/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése