Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 tk sütőpor
1 tk só
1/2 dl olaj
1-1.5 dl víz
Elkészítése:
Össze keverjük az összes hozzávalót, addig pihentetjük csak amíg a tölteléket elkészítjük.Utána 6 részre osztjuk és gombócokat formálunk, kör alakúra nyújtjuk őket és a töltelékből egy kis kupacot rakunk a közepére, összecsippentjük a széleit és lelapítjuk egy kicsit, teflon serpenyőben kb. 2-2 perc alatt olaj nélkül megsütjük mindkét oldalát.
Töltelék:
2 ek tejföl
8 dkg sajt reszelve
sonka
póréhagyma
csipet só
csipet só
apróra vágjuk a sonkát-hagymát és az egészet összekeverjük
de ízlés szerint bármivel lehet tölteni: baconnal (előtte kicsit megpíritva), akár sült csirkével kisebbre vágva, sok zöldséggel, salátával
végtelen a lehetőség
El Salvador nemzeti étele tulajdonképpen a töltött tortilla
Nagyon finom és nagyon gyorsan megvan, ez volt ma a reggelink, Én a sót a töltelékből legközelebb kihagyom, nem eszünk ennyire sósan:)


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése