Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2013. március 9., szombat

Pupusas

Hozzávalók:

30 dkg liszt
1 tk sütőpor
1 tk só
1/2 dl olaj
1-1.5 dl víz



Elkészítése:

Össze keverjük az összes hozzávalót, addig pihentetjük csak amíg a tölteléket elkészítjük.Utána 6 részre osztjuk és gombócokat formálunk, kör alakúra nyújtjuk őket és a töltelékből egy kis kupacot rakunk a közepére, összecsippentjük a széleit és lelapítjuk egy kicsit, teflon serpenyőben kb. 2-2 perc alatt olaj nélkül megsütjük mindkét oldalát.


Töltelék:

2 ek tejföl
8 dkg sajt reszelve
sonka
póréhagyma
csipet só

apróra vágjuk a sonkát-hagymát és az egészet összekeverjük
de ízlés szerint bármivel lehet tölteni: baconnal (előtte kicsit megpíritva), akár sült csirkével kisebbre vágva, sok zöldséggel, salátával 
végtelen a lehetőség

El Salvador nemzeti étele tulajdonképpen a töltött tortilla 

Nagyon finom és nagyon gyorsan megvan, ez volt ma  a reggelink, Én a sót a töltelékből legközelebb kihagyom, nem eszünk ennyire sósan:)

 photo Keacutep378_zps7ee31fc6.jpg

 photo Keacutep382_zpsfedf067d.jpg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése