Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2013. május 8., szerda

Pita kenyér

Hozzávalók:

3 dl langyos víz
2 ek. olívaolaj
50 dkg liszt (ebből 20 dkg graham liszt)
1 tk cukor
2 tk só
3 dkg élesztő

Elkészítése:

ebben a sorrendben beraktam a kenyérsütő gépbe és tészta programon kelesztettem-dagasztottam.
Mikor kész lett, 12 egyforma darabra vágtam, és egyenként gömbölyítettem őket, 10 percig pihentek, ezután kerekre formáztam őket, és letakarva 35-40 percig pihentek.
A sütőt előmelegítettem 220 C-ra közben
és a rácson sütöttem őket 6-7 percig, egyszerre kb. 4 db-ot
2-3 perc után szépen elkezdenek puffadni:)
mikor készen lettek vágtam rájuk rést , és mikor kihűltek, mentek a fagyasztóba.
Ma még 2 adagot csinálok azok is mennek oda, mert ezeket most az iskolába készítettem az Öko napra a gyerekeknek, na meg magunknak és a zsűrinek :)

Az eredeti recept: http://www.limarapeksege.hu/2009/01/pita-kenyr.html

 photo Keacutep652_zps888c2cbe.jpg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése