Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2013. augusztus 28., szerda

Juhtúrós sztrapacska


Hozzávalók:

1 kg burgonya
30 dkg liszt
2 tojás
20 dkg juhtúró
25 dkg húsos szalonna 
3 gerezd fokhagym
petrezselyem 
tejföl 

Elkészítése:

A burgonyát megpucoljuk és lereszeljük, 
A szalonnát apróra kockázzuk és kisütjük.
A lereszelt burgonyát a tojással, liszttel és sóval nokedli tészta sűrűségűre keverjük.
Mehet bele a petrezselyem.
Enyhén sós vizet forralunk és kiskanállal beleszaggatjuk a tésztát.
Ha feljött a víz tetejére, még kb. 2 percet főzzük, szűrjük. 
Kb. 4 adagban főztem ki.
Ha kész, egy nagyobb tepsibe rakjuk rátesszük a szalonnát és a juhtúrót rámorzsoljuk, rátesszük az apróra vágott fokhagymát is.
Előmelegített sütőben 200 C-on, kb. 20 percet sütjük.
Sok-sok tejföllel tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése