Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2013. november 26., kedd

Hasselback burgonya

Hozzávalók:

nagyobb burgonyák
só, p.paprika
olíva olaj
sajt

Elkészítése:

Alaposan megsikáljuk a burgonyánkat, bevagdossuk kb. 2-3 mm vastagságú szeletekre,Én egy kanálra raktam a burgonyákat és úgy vágtam, így elkerültem hogy teljesen átvágjam.
A tepsit kivajaztam, a burgonyákat megsóztam, megszórtam p.paprikával és előmelegített sütőben légkeverésen 200 C-on sütöttem 25 percig.Ezután kivettem a sütőből és újra lekenegettem őket olajjal, vissza a sütőbe még kb. 20 percre.
Az utolsó percekben némelyiket megszórtam reszelt sajttal.
Nagyon finom, ropogós lett, köretként húsokhoz, de akár magában is valamilyen szósszal nagyon finom.
Annyit láttam mostanában a neten ezt a kajcsit, hogy már épp ideje volt kipróbálni, de azt hiszem mostantól elég sűrű hamika lesz nálunk :)

Lehet tovább variálni ki-hogy szereti, sonkát-bacont-hagymát-kolbászt bele tűzdelni a burgonya szeletek közé.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése