Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2014. szeptember 3., szerda

Gluténmentes szilvásgombóc

Elkészítése:

20 dkg főtt burgonya
18 dkg rizs liszt
1 tojás
1 ek olaj
szilva
cukor
fahéj
gm prézli

Elkészítése:

A burgonyát kockára vágva megfőzzük, majd áttörjük.
Utána hozzáadjuk a lisztet, tojást, sót, olajat és összedolgozzuk.
Kinyújtjuk a tésztát, négyszögletes formákat vágunk belőle majd a tészta közepébe tesszük az előzőleg fahéjas cukorba mártogatott szilvát.Ezután gombócot formálunk belőle és enyhén sós forrásban lévő vízben kifőzzük.
Pirított prézlibe megforgatjuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése