Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2015. január 2., péntek

Mascarponés máktorta

Hozzávalók:

A tésztához:

15 dkg margarin
5 dkg porcukor
6 db tojás
15 dkg cukor
10 dkg liszt
0.5 csomag sütőpor
25 dkg darált mák
1 citrom héja 

Krémhez:


25 dkg mascarpone
2 dl 20 %-os tejföl
4 csomag vaníliás cukor

meggy lekvár a kenéshez

Elkészítése:

Sütőt előmelegítjük 170 C-ra
A mákot a liszttel és sütőporral összekeverjük.
A margarint habosra keverjük a porcukorral majd a citrom héját belereszeljük.
A tojásokat szétválasztjuk és a sárgáját a vajas krémhez keverjük egyesével.
A fehérjét krémes habbá verjük a cukorral.
A habot a vajas krémre kanalazzuk és összedolgozzuk.
Kis adagokban hozzákeverjük a lisztet és 26 cm-es tortaformába megsütjük kb. 30-35 perc alatt. (papírral bélelt)

A mascarponet elkeverjük a tejföllel és a vaníliás cukorral, amikor a torta kihűlt kettévágjuk, először a meggy lekvárral megkenjük aztán a krémmel, a tetejét is.
Hűtőbe 3-4 órára betesszük.



Fogyó ide oda megkóstoltam és nyamiságosan finom :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése