Hozzávalók:
A tésztához:
15 dkg margarin
5 dkg porcukor
6 db tojás
15 dkg cukor
10 dkg liszt
0.5 csomag sütőpor
25 dkg darált mák
1 citrom héja
Krémhez:
25 dkg mascarpone
2 dl 20 %-os tejföl
4 csomag vaníliás cukor
meggy lekvár a kenéshez
Elkészítése:
Sütőt előmelegítjük 170 C-ra
A mákot a liszttel és sütőporral összekeverjük.
A margarint habosra keverjük a porcukorral majd a citrom héját belereszeljük.
A tojásokat szétválasztjuk és a sárgáját a vajas krémhez keverjük egyesével.
A fehérjét krémes habbá verjük a cukorral.
A habot a vajas krémre kanalazzuk és összedolgozzuk.
Kis adagokban hozzákeverjük a lisztet és 26 cm-es tortaformába megsütjük kb. 30-35 perc alatt. (papírral bélelt)
A mascarponet elkeverjük a tejföllel és a vaníliás cukorral, amikor a torta kihűlt kettévágjuk, először a meggy lekvárral megkenjük aztán a krémmel, a tetejét is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése