Hozzávalók:
A tésztához:
15 dkg porcukor
25 dkg liszt
1 tojás
12.5 dkg margarin
1 cs. sütőpor
1 evőkanál kakaópor
A kókuszos töltelékhez:
6 tojásfehérje
25 dkg porcukor
25 dkg kókuszreszelék
A sárga krémhez:
6 tojássárgája
3 evőkanál liszt
3 dl tej
12.5 dkg margarin
15 dkg porcukor
A mázhoz tortabevonó étcsoki (én sima étcsokit raktam rá)
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, kakaót, tojást, és összedolgozzuk.
Kettészedjük a tésztát és két lapot készítünk. Nem igazán lehet gyúrni ezt a tésztát, én meg se próbáltam már, hanem csak kézzel lapogattam.
Az egyik tésztát kikent tepsibe teritjük.Én jól belenyomkodtam.
A kókuszos töltelékhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, apránként hozzáadjuk a cukrot, kókuszt.
A kókuszos habot a tepsiben lévő lapra kenjük, a másik tésztalappal beteritjük, na ez igy már nehézkesebb mert ezt a réteget nem tudjuk belenyomogatni, mert a kókuszos hab elfolyna, tenyérbe nyomkodtam el darabjaiban a tésztát és úgy rakosgattam rá.
Betesszük az előmelegített sütőbe.
A sárga krém: a tojássárgáját elkeverjük a liszttel és a tejjel sürüre fözzük. Ha kihült porcukorral elkevert margarinnal összedolgozzuk és igy megkenjünk a kihült tésztánkat.
Végül tortabevonóval vonjuk be a tetejét.
Kicsit pepecses sütike, sok mosatlannal, de megéri mert nagyon fini.
Én egyből beraktam a hütőbe, aznap evett belöle a család és kicsit száraz volt nekik a tészta.
Én csak másnap ettem belöle és isteni finom.A tésztarésze kicsit nem száraz, hanem olyan tömény, de a lágy kókuszos és sárga krémhez szerintem ez dukál:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése