Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2010. március 27., szombat

Mennyei meggyes piskóta ☺

Csajok, isteni lett, olyan amilyet anno szegény nagymamim csinált:(
Látszik, hogy a meggy darabok lisztesek :), mert hogy ez ilyen lisztes-meggyes sütike :), de nem lett liszt ízű:)

Próbáljátok ki, nagyon finom lett!
Bár lehet ti már rég túl vagytok ezen a sütin:)
Nekem még ez új volt,most csináltam először, csináltam már pár meggyest, de ez az amit mindig is csinálni akartam, ennek van olyan ize, amit kerestem :)

Recept:

Hozzávalók:

4 tojás
15 dkg porcukor
20 dkg liszt
400 gr meggy (én 600 gr raktam bele:)
1/2 tasak sütőpor
10 ek.forró víz

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 160 C-ra (légkeverésesen)
A meggy levét lecsepegtetjük.
A tojássárgáját a porcukorral gépi habverővel 5-10 perc alatt összedolgozzuk.
A fele vízet hozzáadjuk, majd a sütőporral elkevert lisztet részletekben hozzákeverjük, és a maradék vízet.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és nagyon óvatosan beleforgatjuk a tojásos-lisztes masszába, a hab ne törjön össze vigyázzunk.
A tésztát vajjal kikent, lisztezett tepsibe öntjük, és a tetejére szórjuk az előzetesen lisztbe forgatott meggyszemeket.
kb. 30 percig sütjük (tűpróba)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése