Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2010. április 2., péntek

Isler recept

Hozzávalók:

28 dkg liszt
28 dkg puha vaj
15 dkg darált mogyoró (eredetileg mandula)
14 dkg porcukor
1 ek rum
csipet só

tapasztáshoz:
lekvár (szeder-málna-meggy) Én baracklekvárral csináltam

tetejére.
20 dkg étcsoki

Elkészítés:

A tésztához valókat, gyors mozdulatokkal összegyúrom és beteszem a hütőbe dermedni.
Kb. 1 óra múlva 3 mm vastagra nyújtom, és kiszaggatom.
Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem és 175 C-on 10-12 perc alatt világos aranybarnára sütöm.
Mikor kihültek, 2-2 összeragasztok egy kis lekvárral.
Ezután olvasztott csokiba mártom őket.

Most következik a legnehezebb része: pár napra jól el kell dugni őket valami hűvös helyre egy jól zárodó fémdobozban, hogy összeérjenek az izek :)))))

Recept: http://www.nosalty.hu/recept/isler

Nekem ez nem sikerült, 2 nap alatt bepusziltuk :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése