Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2010. június 25., péntek

Zebra torta

Hozzávalók:

- 5 tojás
- 1 cs. sütőpor
- 25 dkg porcukor
- 125 ml langyos víz
- 250 ml étolaj
- 37 dkg  liszt
- 2-3 evőkanál holland kakaópor
- 1 tk fahéj

Elkészítés:

Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, én 28 cm-be sütöttem.
A tojásfehérjéket habbá verjük, félretesszük.
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vízet, olajat.
A sütőporral elkevert lisztet apránként keverjük bele,végül a keményre felvert fehérjéket beleforgatjuk.
Megfelezzük a tésztát, az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaót, fahéjat.
Elkezdjük a tészta rétegezését, először a fehér tésztából 2 evőkanálnyit teszünk a tortaforma közepére, nem kell elkenni, erre jön 2 kanálnyi kakaós tészta, mindig középre kell tenni az újabb adagot, ezt a kanalazgatást addig folytatjuk, míg el nem fogy a tésztánk.

Ezt követően kb. 50 percig sütjük, 165 C-on.

több reciből gyúrtam össze

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése