Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2010. június 12., szombat

Hús torta


Hozzávalók:

 csirke mell
reszelt  sajt
 sonka
 bacon
3 tojás
liszt


nem írtam mennyiséget, mert van mikor közepes méretű jénai tálban csinálom, van mikor nagyban, hol fél kg húsból, hol majdnem 1 kilóból, sajt kinek mennyi, én sokat rakok bele, majdnem 40 dkg-ot...

Elkészítés:

vékony szeletekre vágom a pipi mellet, megsózom, lisztbe-tojásba és reszelt sajtba forgatom.
Egy jénai tálat kikenek olajjal,  elkezdem a bacont belerakni sugár alakba, úgy hogy a végei kilógjanak a tálból.
Elkezdem rétegezni: a baconra 1 sor pipi, 1 sor sonka, így rétegezem míg tele nem lesz a tálam.
A végén a baconnal betakargatom.

Előmelegített sütőben (én 180 C-on sütöttem) 1 órán át sütöm.
Az első 30 percben alufóliával letakartam.

Nagyon guszta és nagyon fini lett.
A képeken látszik, hogy nem sajnáltam a sajtot:)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése