Hozzávalók:
- 0,5 kg liszt
- 20 dkg főtt burgonya
- 3 dkg élesztő
- 1 tk cukor
- 1 tk só
- 2 dl tej
- 0,5 l olaj a kisütéshez (napraforgó olajat használtam)
Elkészítése:
- A burgonyát puhára fözzük.
- A lisztet elkverjük a sóval.
- A tejet meglangyosítjuk, feloldjuk benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
- A főtt burgonyát összetörjük és összekverjük a liszttel, hozzáöntjük az élesztős tejet és jól összedolgozzuk.
- Langyos helyen kb. fél óra alatt kétszeresére kelesztjük.
- Másfél cm vastagságúra kinyújtjuk és nagyobb korongokat vágunk belőle.
- Még 20 percig pihentetjük.
- Egy nagy, lehetőleg mély serpenyőben az olajat felforrósítjuk.
- A tésztabucikat széthúzkodjuk és mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
- Érdemes papírtörlőre kiszedni, hogy a felesleges olajat felszívja.
- Még melegen tálaljuk, megkenhetjük fokhagymával, tehetünk rá tejfölt, reszelt sajtot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése