Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2012. január 30., hétfő

Erdei gyümölcsleves

Hozzávalók:


Elkészítése:

  1. A málnából és a szederből félreteszünk néhány szemet, amit majd csak tálalás előtt használunk. (Természetesen az áfonya és az őszibarack egy kis részét is félretehetjük, de én azt valahogy elfelejtettem).
  2. A nagyobb rész málnát, szedret és áfonyát összeturmixoljuk, majd egy szűrőn keresztül egy tálba passzírozzuk, hogy a magoktól megszabaduljunk.
  3. Az őszibarackokat leforrázzuk, majd lehúzzuk a héját. Ezt is összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a többi gyümölcshöz (ezt nem kell passzírozni, mert anélkül is selymes).
  4. Egy mozsárban a kardamom belsejét porrá törjük. 
  5. Hozzáadjuk a gyümölcsökhöz a kardamomot, a cukrot, a tejszínt, a vodkát, a citrom reszelt héját, valamint felének a levét, majd jól összekeverjük.
  6. Jól lehűtjük és tálaláskor a félretett gyümölcsökkel díszítjük.



én vodka és kardamom nélkül csináltam,nagyon finom

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése