Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2012. január 30., hétfő

Shrek szelet

Hozzávalók:


  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj (vagy margarin)
  • kevés tej
  • 1/2 rumaroma (12,5 g)
  • 3 ek kakaópor (nem cukrozott)
  • 1 mandulaaroma
  • tortabevonó
  • 3 ek napraforgó olaj
Elkészítése:

  1. A darált kekszet, a porcukrot, a vajat  és a szükséges mennyiségű tejet összegyúrjuk.
  2. A tésztát két egyenlő részre vesszük.
  3. Az egyik felébe 3 ek kakaóport és a 1/2 rumaromát belegyúrjuk.
  4. A másik felébe pedig a mandulaaromát tesszük.
  5. Kisebb tepsibe nyomkodjuk a kakaós masszát. A tetejét egyenletesen eligazgatjuk egy kanál segítségével.
  6. Erre jön a zöld tészta, amit szintén egyenletesen elnyomkodunk.
  7. Tetejét a felolvasztott tortabevonó csokiv és 3 ek olaj keverékével vonjuk be.
  8. Hűtőben dermesztjük legfeljebb 2 órán át.

nagyon szeretik a gyerekek:)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése