Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 20 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 1/2 cs sütőpor
- 1 cs vegyes aszalt gyümölcs (kb. 20-25 dkg) (narancs, banán, mazsola,sárgabarack stb.)
Elkészítése:
- A tojások sárgáját, a cukrot és a margarint habosra kavarjuk, majd a lisztet is a masszához szitáljuk.
- Az aszalt gyümölcsöket apróra vagdaljuk, és a tésztához adjuk.
- A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan a tésztába keverjük.
- Sütőpapírral bélelt őzgerincformában, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
- Ízlés szerint tehetünk még bele diót, mandulát, csokidarabokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése