Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2012. január 30., hétfő

Gyümölcskenyér

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 1/2 cs sütőpor
  • 1 cs vegyes aszalt gyümölcs (kb. 20-25 dkg) (narancs, banán, mazsola,sárgabarack stb.)


Elkészítése:

  1. A tojások sárgáját, a cukrot és a margarint habosra kavarjuk, majd a lisztet is a masszához szitáljuk.
  2. Az aszalt gyümölcsöket apróra vagdaljuk, és a tésztához adjuk.
  3. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan a tésztába keverjük.
  4. Sütőpapírral bélelt őzgerincformában, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  5. Ízlés szerint tehetünk még bele diót, mandulát, csokidarabokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése