Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2012. január 30., hétfő

Somlói galuska


Hozzávalók:

Piskótához:    
  • 8 tojás
  • 8 ek liszt
  • 8 ek porcukor
  • 1 cs sütőpor
Csokiöntethez:
Tejszínhabhoz:
  • 500 ml tejszín
  • 1ek porcukor
  • 1ek vaníliás cukor
  • késhegynyi szódabikarbóna
Díszítés:
  • sárgabarack lekvár
  • darált dió
Elkészítése:



  1. Piskóta tésztájához a tojások fehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját.
  2. A száraz hozzávakókat, a lisztet, a porcukrot és a sütőport összekeverjük, majd a tojásokhoz adjuk.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük.
  4. A csokiöntethez kb. 6 dl tejet felforralunk. A maradék tejjel simára keverjük a vaníliás pudingport, a kakaót.
  5. A felforralt tejhez adjuk a cukrot, majd a pudingporos kakaót, és sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a rumot.
  6. A tejszinhabhoz a tejszínt a porcukorral, a vaníliás cukorral és szódabikarbónával együtt felverjük.
  7. A  piskótát sárgabaracklekvárral (én anyukám házi lekvárját használom) vékonyan megkenjük, majd kockákra vágjuk.
  8. Egy tálba lerakunk egy sor piskótát, majd leöntjük csokiöntettel, megszórjuk dióval, ezután a felvert tejszínhab következik, majd erre piskóta, csokiöntet, dió, tejszínhab... folytatjuk addig, amíg a tál meg nem telik, vagy a hozzávalók el nem fogynak. A rétegezést lehetőleg tejszínhabbal fejezzük be.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése