Hozzávalók:
Piskótához:
- 8 tojás
- 8 ek liszt
- 8 ek porcukor
- 1 cs sütőpor
Csokiöntethez:
Tejszínhabhoz:
- 500 ml tejszín
- 1ek porcukor
- 1ek vaníliás cukor
- késhegynyi szódabikarbóna
Díszítés:
- sárgabarack lekvár
- darált dió
Elkészítése:
- Piskóta tésztájához a tojások fehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját.
- A száraz hozzávakókat, a lisztet, a porcukrot és a sütőport összekeverjük, majd a tojásokhoz adjuk.
- Sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük.
- A csokiöntethez kb. 6 dl tejet felforralunk. A maradék tejjel simára keverjük a vaníliás pudingport, a kakaót.
- A felforralt tejhez adjuk a cukrot, majd a pudingporos kakaót, és sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a rumot.
- A tejszinhabhoz a tejszínt a porcukorral, a vaníliás cukorral és szódabikarbónával együtt felverjük.
- A piskótát sárgabaracklekvárral (én anyukám házi lekvárját használom) vékonyan megkenjük, majd kockákra vágjuk.
- Egy tálba lerakunk egy sor piskótát, majd leöntjük csokiöntettel, megszórjuk dióval, ezután a felvert tejszínhab következik, majd erre piskóta, csokiöntet, dió, tejszínhab... folytatjuk addig, amíg a tál meg nem telik, vagy a hozzávalók el nem fogynak. A rétegezést lehetőleg tejszínhabbal fejezzük be.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése