Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2012. január 30., hétfő

Juhtúrós pogi

Hozzávalók: 


  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg puha margarin
  • 25 dkg juhtúró
  • 3 dkg élesztő
  • 2 tojás sárgája
  • 1,5 dl tejföl
  • 2 tk só
  • 1 tk cukor
  • 1 dl tej
  • kenéshez
  • 1 tojás
Elkészítése:

  1. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet a sóval összekeverjük, a margarinnal, majd a juhtúróval elmorzsoljuk.
  3. Hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojássárgákat, a tejfölt és jól összegyúrjuk.
  4. Letakarjuk és langyos helyen 60 percig pihentetjük.
  5. Ezt követően 2 cm vastagra kinyújtjuk és 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  6. A tetejét átlósan bevagdossuk és kissé felvert egész tojással megkenjük.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk és még 15 percig pihentetjük.
  8. Előmelegített sütőben 200 C°-on, alsó-felső sütési módon, szép pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése