Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 25 dkg puha margarin
- 25 dkg juhtúró
- 3 dkg élesztő
- 2 tojás sárgája
- 1,5 dl tejföl
- 2 tk só
- 1 tk cukor
- 1 dl tej
- kenéshez
- 1 tojás
Elkészítése:
- Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
- A lisztet a sóval összekeverjük, a margarinnal, majd a juhtúróval elmorzsoljuk.
- Hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojássárgákat, a tejfölt és jól összegyúrjuk.
- Letakarjuk és langyos helyen 60 percig pihentetjük.
- Ezt követően 2 cm vastagra kinyújtjuk és 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
- A tetejét átlósan bevagdossuk és kissé felvert egész tojással megkenjük.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk és még 15 percig pihentetjük.
- Előmelegített sütőben 200 C°-on, alsó-felső sütési módon, szép pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése