Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2012. január 30., hétfő

Kavart boci

Hozzávalók:


Tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 4 tojássárgája
  • 20 dkg cukor
  • csipet só
  • 1 tk sütőpor
  • 2 dl tej
  • 10 dkg magozott meggy  
Vaníliás krémhez:
  • 1 cs vanília puding
  • 4 dl tej
  • 4 ek cukor
  • 2 tojásfehérje
Csokis krémhez:
  • 1 cs csokoládé puding
  • 4 dl tej
  • 4 ek cukor
  • 2 tojásfehérje 
Elkészítése:

Tészta készítése:
  1. A tojássárgáját a cukorral, a sóval, a vajjal robotgéppel elkeverjük.
  2. A sütőporos lisztet hozzáadjuk és elkeverjük, majd hozzáöntjük a tejet lassanként (ahogy a tészta felveszi).
  3. Ezután kivajazott tepsibe öntjük, elsimítjuk és rárakjuk a meggyet. A előmelegített sütőbe tesszük, kb. fél óra alatt megsütjük.
Vaníliás krém készítése:
  1. Megfőzzük a vaníliapudingot a cukorral és a tejjel (hagyományosan, a tasak alpján). A kifőtt pudinghoz hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét és belekavarjuk. Majd a kihűlt tésztára simítjuk.
Csokis krém készítése:
  1. Ugyanúgy készítjük, mint a vaníliapudingot. A megszilárdult vaníliás krémre kenjük rá. Megvárjuk, míg megdermed és már fogyaszthatjuk is.

sütési hőfok: 
180°C

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése