Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 4 tojássárgája
- 20 dkg cukor
- csipet só
- 1 tk sütőpor
- 2 dl tej
- 10 dkg magozott meggy
Vaníliás krémhez:
- 1 cs vanília puding
- 4 dl tej
- 4 ek cukor
- 2 tojásfehérje
Csokis krémhez:
- 1 cs csokoládé puding
- 4 dl tej
- 4 ek cukor
- 2 tojásfehérje
Elkészítése:
Tészta készítése:
- A tojássárgáját a cukorral, a sóval, a vajjal robotgéppel elkeverjük.
- A sütőporos lisztet hozzáadjuk és elkeverjük, majd hozzáöntjük a tejet lassanként (ahogy a tészta felveszi).
- Ezután kivajazott tepsibe öntjük, elsimítjuk és rárakjuk a meggyet. A előmelegített sütőbe tesszük, kb. fél óra alatt megsütjük.
Vaníliás krém készítése:
- Megfőzzük a vaníliapudingot a cukorral és a tejjel (hagyományosan, a tasak alpján). A kifőtt pudinghoz hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét és belekavarjuk. Majd a kihűlt tésztára simítjuk.
Csokis krém készítése:
- Ugyanúgy készítjük, mint a vaníliapudingot. A megszilárdult vaníliás krémre kenjük rá. Megvárjuk, míg megdermed és már fogyaszthatjuk is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése