Hozzávalók:
Tészta:
Pizzakrém:
- 1 fej hagyma
- pici olaj
- 1 ü. sűrített paradicsom
- só
- 1 mk. cukor
- oregano
Elkészítése:
- Az élesztőt 2dl langyos, cukros tejben felfuttatom.
- Egy tálban összekeverem a lisztet és a sót.
- Miután az élesztőm szépen felfutott, hozzáadom a 2 evőkanál olívaolajat, elkeverem, majd a liszthez öntöm és gyúrni kezdem. A maradék 3,5 dl tejet fokozatosan (0,5 dl-ként) adagolom a tésztához, így könnyebben dagaszthatóvá válik. Amikor a tésztám már elválik a táltól, akkor tisztára mosott, szárazra törölt konyhai munkapulton még legalább 10 percig dagasztom. A további masszírozást, egyre több hólyagocskával hálálja meg, amitől még levegősebb, puha tésztát kapok.
- Szobahőmérsékleten, letakarva 1 órát kelesztem.
- Addig elkészítem a paradicsommártást: pici olajon apróra vágott hagymát pirítok, majd hozzáadom a sűrített paradicsomot, a fűszereket és összeforralom.
- A tésztát vékonyra nyújtom, megkenem paradicsommártással, csíkokra vágom és egyenként feltekerem.
- Vajjal kikent tepsibe teszem nem túl szorosan, mert még híznak a csiguszok.
- Tojássárgával megkenem, 1 órát kelesztem.
- Előmelegített sütőben, közepes fokozaton kb. 30 percig sütöm.
Férjem egyik kedvence:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése