Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2012. január 30., hétfő

Pizzás csiga

Hozzávalók:


Tészta:
  • 5,5 dl tej
  • 1 mk. cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 kg liszt
  • 1 púpos tk. só
Pizzakrém:
  • 1 fej hagyma
  • pici olaj
  • 1 ü. sűrített paradicsom
  • 1 mk. cukor
  • oregano
Elkészítése:

  1. Az élesztőt 2dl langyos, cukros tejben felfuttatom.
  2. Egy tálban összekeverem a lisztet és a sót.
  3. Miután az élesztőm szépen felfutott, hozzáadom a 2 evőkanál olívaolajat, elkeverem, majd a liszthez öntöm és gyúrni kezdem. A maradék 3,5 dl tejet fokozatosan (0,5 dl-ként) adagolom a tésztához, így könnyebben dagaszthatóvá válik. Amikor a tésztám már elválik a táltól, akkor tisztára mosott, szárazra törölt konyhai munkapulton még legalább 10 percig dagasztom. A további masszírozást, egyre több hólyagocskával hálálja meg, amitől még levegősebb, puha tésztát kapok.
  4. Szobahőmérsékleten, letakarva 1 órát kelesztem.
  5. Addig elkészítem a paradicsommártást: pici olajon apróra vágott hagymát pirítok, majd hozzáadom a sűrített paradicsomot, a fűszereket és összeforralom.
  6. A tésztát vékonyra nyújtom, megkenem paradicsommártással, csíkokra vágom és egyenként feltekerem.
  7. Vajjal kikent tepsibe teszem nem túl szorosan, mert még híznak a csiguszok.
  8. Tojássárgával megkenem, 1 órát kelesztem.
  9. Előmelegített sütőben, közepes fokozaton kb. 30 percig sütöm.
Férjem egyik kedvence:)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése