Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2012. február 9., csütörtök

Cappuccino muffin

Hozzávalók:
1 ek instant kávé
1 ek meleg tej
8 dkg finomliszt
fél kk sütőpor
1 csipet só
8 dkg puha vaj
8 dkg cukor
2 tojás
A mázhoz:
15 dkg porcukor
6 ek cukrozott sűrített tej
Elkészítése:


  1.  A sütőt előmelegítjük. A muffintepsit kibéleljük papírkapszlikkal.A tésztához az instant kávét feloldjuk a tejben. A lisztet, a sütőport és a sót összevegyítjük.Egy keverőtálban a puha vajat és a cukrot robotgéppel 2 perc alatt jól összedolgozzuk.A cukros vajhoz hozzákeverjük géppel egyenként a tojásokat, majd hozzáadjuk a sűrű, kávés tejet. Ezután lassabb fokozaton a lisztes keveréket is belevegyítjük.A tésztát arányosan szétosztjuk a tepsi horpadásaiban, azaz minden kapszlit csak kb. 3/5-ig töltünk meg. A süteményeket megsütjük, aztán tepsistül rácsra tesszük és kihűtjük.A tetejére a porcukrot átszitáljuk, hogy ne legyen csomós, majd a cukrozott sűrített tejjel jól kikeverjük. Mindegyik kihűltsütemény tetejére kanalazunk arányosan mázat, amely lassan szétterül rajtuk.Amíg a máz puha, a minitortákat feldíszítjük cukorgyönggyel. (12 db lesz belőle.)
sütési hőfok: 
200°C

Recept Stahl újsgából

én nem raktam a tetejére porcukrot,csak sűrített tejet,az is elég volt:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése