Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg tönkölybúza fehérliszt vagy sima liszt
- 20 dkg fruktóz vagy porcukor
- 25 dkg margarin
- 4 egész tojás
- 10 ek tej
- fél cs sütőpor
- kevés vanília kivonat vagy 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek cukrozatlan kakaó
- 70 dkg fagyasztott meggy vagy 1 ü meggybefőtt
A krémhez:
- 1 cs eper pudingpor
- 2 dl meggylé (ha fagyasztott meggyet veszünk, akkor rostos meggylével lehet helyettesíteni)
- 25 dkg margarin (legközelebb sokkal kevesebb margarint rakok bele,mert én nem szeressem az ízét, pudinggal fogom helyettesíteni)
- 20 dkg fruktóz vagy porcukor
A tetejére:
- 25 dkg étcsokoládé vagy bevonó
- 5 dkg vaj
1.5 dl tejszín
Elkészítése:
- Először elkészítjük a piskótát: a margarint a fruktózzal (porcukorral), vanília kivonattal (vaníliás cukorral) habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját is.
- Beleadagoljuk a tejet, beleforgatjuk a tojások felvert habját, majd óvatosan beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet is.
- A tésztát kétfelé osztjuk, a felét a margarinnal kikent tepsibe öntjük, majd a tetejét megszórjuk a magozott meggyel. A maradék tésztába belekeverjük a 2 ek cukrozatlan kakaót, és a meggy tetejére kanalazzuk a sötét tésztát is. Megpróbáljuk óvatosan, egyenletesen eloszlatni rajta.
- A tésztát előmelegített sütőben tűpróbáig készre sütjük.
- Eközben elkészítjük a krémet. A pudingport a 2 dl meggylével felfőzzük, kihűtjük (ne zavarjon meg, hogy 1/2 l tejjel javasolják készíteni a pudingokat, ez egy sűrű, zselés krém lesz).
- A margarint a porcukorral robotgéppel összehabosítjuk, majd a pudingos-meggyes krémmel egyneműsítjük.
- Amint a piskóta kihűlt, egyenletesen rákenjük a meggyes krémet, és újra hűtőbe tesszük.
- A csokimázhoz a hozzávalókat alacsony hőfokon összemelegítjük, majd a kihűlt, hideg krémre tesszük. Tetejére villával hullámokat rajzolhatunk, hogy még szebb legyen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése