Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2012. február 18., szombat

Dunahullám

Hozzávalók:

A tésztához:
  • 40 dkg tönkölybúza fehérliszt vagy sima liszt
  • 20 dkg fruktóz vagy porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 4 egész tojás
  • 10 ek tej
  • fél cs sütőpor
  • kevés vanília kivonat vagy 1 cs vaníliás cukor
  • 2 ek cukrozatlan kakaó
  • 70 dkg fagyasztott meggy vagy 1 ü meggybefőtt
A krémhez:
  • 1 cs eper pudingpor
  • 2 dl meggylé (ha fagyasztott meggyet veszünk, akkor rostos meggylével lehet helyettesíteni)
  • 25 dkg margarin (legközelebb sokkal kevesebb margarint rakok bele,mert én nem szeressem az ízét, pudinggal fogom helyettesíteni)
  • 20 dkg fruktóz vagy porcukor
A tetejére:
  • 25 dkg étcsokoládé vagy bevonó
  • 5 dkg vaj
  • 1.5 dl tejszín
Elkészítése:

  1. Először elkészítjük a piskótát: a margarint a fruktózzal (porcukorral), vanília kivonattal (vaníliás cukorral) habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját is.
  2. Beleadagoljuk a tejet, beleforgatjuk a tojások felvert habját, majd óvatosan beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet is.
  3. A tésztát kétfelé osztjuk, a felét a margarinnal kikent tepsibe öntjük, majd a tetejét megszórjuk a magozott meggyel. A maradék tésztába belekeverjük a 2 ek cukrozatlan kakaót, és a meggy tetejére kanalazzuk a sötét tésztát is. Megpróbáljuk óvatosan, egyenletesen eloszlatni rajta.
  4. A tésztát előmelegített sütőben tűpróbáig készre sütjük.
  5. Eközben elkészítjük a krémet. A pudingport a 2 dl meggylével felfőzzük, kihűtjük (ne zavarjon meg, hogy 1/2 l tejjel javasolják készíteni a pudingokat, ez egy sűrű, zselés krém lesz).
  6. A margarint a porcukorral robotgéppel összehabosítjuk, majd a pudingos-meggyes krémmel egyneműsítjük.
  7. Amint a piskóta kihűlt, egyenletesen rákenjük a meggyes krémet, és újra hűtőbe tesszük.
  8. A csokimázhoz a hozzávalókat alacsony hőfokon összemelegítjük, majd a kihűlt, hideg krémre tesszük. Tetejére villával hullámokat rajzolhatunk, hogy még szebb legyen.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése