Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2012. február 14., kedd

Kakaós pudingos szívek

Hozzávalók:

Tésztához:
  • 1 egész tojás
  • 11 ek napraforgó olaj
  • 11 ek cukor
  • 15 ek liszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 2 ek kakaó
  • 2,5 dl tej
Tepsi kenéséhez:
  • Rama
  • liszt
Pudinghoz:
  • 1 tasak tejszínízű pudingpor
  • 3 ek cukor
  • 4 dl tej (kb. 6 dl tejjel csináltam)
  • 5 dkg Rama (én nem raktam bele)
Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük. A tepsit kikenjük, lisztezzük.
  2. A tojást a cukorral, az olajjal alaposan elkeverjük. Egy másik tálban a liszthez adjuk a szódabikarbónát, a kakaót. A két részt összeforgatjuk.
  3. Folyamatos kevergetés mellett fokozatosan hozzáöntjük a tejet.
  4. Az előkészített tepsibe öntjük a masszát, és megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  5. Közben megfőzzük a pudingot a cukorral és a tejjel, ha kihűlt, hozzáadjuk a margarint.
  6. A tepsiben kihűlt tésztából egy szív alakú formával kiszaggatjuk a sütiket. Kb 18 db lesz belőle, bár függ a forma méretétől is.
  7. Megkenjük a tetejüket a pudinggal.
Nagyon finom lett, egy kis dekor szívvel is megszórtam:)
Nekem sokkal több lett mint 18 db,szerintem a duplája, na és a kiszaggatott maaradék tészta   is nagyon finom és jó sok, ráöntöttem a maradék pudingot és úgy ettük:)
sütési hőfok: 
180°C



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése