Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2012. február 9., csütörtök

Kevert lekváros


Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 50 dkg kristálycukor
  • 3 dl víz
  • 1 dl olaj
  • 4 dl tejföl
  • 50 dkg rétesliszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 kk szódabikarbóna
Töltelékhez:
Elkészítése:

  1. Az egész tojásokat kikeverjük a cukorral.
  2. Belekeverjük a tejfölt, az olajat, a vizet és a többi hozzávalót.
  3. Jól kikeverjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
  4. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha nagyon pirul a teteje, fóliával letakarjuk.
  5. Ha megsült, rácsra tesszük.
  6. Mikor kihűlt, kettévágjuk, és baracklekvárral megkenjük.
  7. Tetejét meghintjük porcukorral.
sütési hőfok: 
180°C


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése