Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2012. február 28., kedd

Kínai szezámmagos pipi

Hozzávalók:

12 ek liszt  
2 ek olaj 
2 tojás
2 egész  pipimell
csipet só
kb. 1-1.5 dl  víz
fél cs. sütőpor

Mázhoz:

ketchup
méz
szezámmag

Elkészítése:

A húst felkockázzuk.Egy tálba tesszük a hozzávalókat :liszt, só, tojás, olaj, sütőpor, víz és sűrű masszát készítünk. 
Beleforgatjuk a husit és   bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
Elkészítjük a mázat, nem mértem a hozzávalókat, de elég sok kell a ketchupből, majdnem fél doboz, a szezámmagból kb. 8-10 ek, a mézből 3 ek.
Ahogy kivesszük az elkészült húst, rögtön beletesszük a mázba, és lehet is falni:)

mivel imádom a kínait, csak épp nincs rá nagyon módom, hogy eljárjak étterembe:) ezért össze-vissza kutakodtam egy jó kis szezámos reciért, és aztán kicsit alakítottam a talált recin, és ez lett belőle.
Isteni finom,omlós a húsi, viszont kicsit ropogós a máz, hát kár hogy eddig váratott magára:)
és a 2 nagy pipimellből rengeteg lett:)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése