Hozzávalók:
12 ek liszt
2 ek olaj
2 tojás
2 egész pipimell
csipet só
kb. 1-1.5 dl víz
fél cs. sütőpor
Mázhoz:
ketchup
méz
szezámmag
Elkészítése:
A húst felkockázzuk.Egy tálba tesszük a hozzávalókat :liszt, só, tojás, olaj, sütőpor, víz és sűrű masszát készítünk.
Beleforgatjuk a husit és bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
Elkészítjük a mázat, nem mértem a hozzávalókat, de elég sok kell a ketchupből, majdnem fél doboz, a szezámmagból kb. 8-10 ek, a mézből 3 ek.
Ahogy kivesszük az elkészült húst, rögtön beletesszük a mázba, és lehet is falni:)
mivel imádom a kínait, csak épp nincs rá nagyon módom, hogy eljárjak étterembe:) ezért össze-vissza kutakodtam egy jó kis szezámos reciért, és aztán kicsit alakítottam a talált recin, és ez lett belőle.
Isteni finom,omlós a húsi, viszont kicsit ropogós a máz, hát kár hogy eddig váratott magára:)
és a 2 nagy pipimellből rengeteg lett:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése