Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2012. február 28., kedd

Milliomos szelet

Hozzávalók:


Hozzávalók:
a tésztához:

  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg finomliszt
  • 15 dkg rétesliszt
  • 1 cs {sütőpor}
a krémhez:
  • 15 dkg cukor
  • 2,5 dl langyos tej
  • 2 ek liszt
  • 5 dkg margarin
  • 1 db {banán}
Elkészítése:

  1. A margarint a cukorral, a lisztekkel és a sütőporral elmorzsoljuk, és tészává gyúrjuk, míg elkészül a krém,hűtőbe teszük folpackba csomagolva.
  2. A krémhez a 15 dkg cukrot serpenyőben lassú tűzön karemellizáljuk.
  3. Ha kész, hozzáadjuk a margarint és a langyos tejet, és a lisztet csomómentesre keverjük, és összeforraljuk.
  4. A krémet félretesszük hűlni, ez idő alatt a tészta 3/4-t egy tepsibe nyomkodjuk, és megkenjük a langyosra hűlt karamellkrémmel, majd a banánt vékony karikákra vágjuk, és elosztjuk a krémen.
  5. A megmaradt tésztát a banán tetejére morzsoljuk, és előmelegített sütőben megsütjük.
  6. Ha kisült, vaníliás porcukorral meg lehet szórni, én nem tettem, így egy kicsit ropogós volt a felső réteg.
sütési hőfok: 
180°C

Nekem kicsit gej, de egy szelet lecsúszott azért


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése