Hozzávalók:
Hozzávalók:
a tésztához:
- 20 dkg cukor
- 20 dkg margarin
- 15 dkg finomliszt
- 15 dkg rétesliszt
- 1 cs {sütőpor}
a krémhez:
- 15 dkg cukor
- 2,5 dl langyos tej
- 2 ek liszt
- 5 dkg margarin
- 1 db {banán}
Elkészítése:
- A margarint a cukorral, a lisztekkel és a sütőporral elmorzsoljuk, és tészává gyúrjuk, míg elkészül a krém,hűtőbe teszük folpackba csomagolva.
- A krémhez a 15 dkg cukrot serpenyőben lassú tűzön karemellizáljuk.
- Ha kész, hozzáadjuk a margarint és a langyos tejet, és a lisztet csomómentesre keverjük, és összeforraljuk.
- A krémet félretesszük hűlni, ez idő alatt a tészta 3/4-t egy tepsibe nyomkodjuk, és megkenjük a langyosra hűlt karamellkrémmel, majd a banánt vékony karikákra vágjuk, és elosztjuk a krémen.
- A megmaradt tésztát a banán tetejére morzsoljuk, és előmelegített sütőben megsütjük.
- Ha kisült, vaníliás porcukorral meg lehet szórni, én nem tettem, így egy kicsit ropogós volt a felső réteg.
sütési hőfok:
180°C
Nekem kicsit gej, de egy szelet lecsúszott azért
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése