Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2012. február 4., szombat

Zserbó


Hozzávalók:

Tészta : 85 dkg liszt, 1/2 tk sütőpor, 60 dkg margarin, 12.5 dkg cukor,   3 tojás, 2.5 dkg élesztő, kb. 2.5 dl tej.

Töltelék : lekvár, 30 dkg dió, 30 dkg kristálycukor

Elkészítése:

Kevés tejben egy kis cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet a sütőporral összekeverjük, a margarint belereszeljük. A cukrot a tojásokkal kikeverjük. Mindent hozzáadunk a margarinos liszthez és jól összedagasztjuk. A többi tejet csak fokozatosan gyúrás közben adjuk a tésztához. Egyszerre soha ne öntsétek az összes tejet a masszához!

A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. A tölteléket pedig 3 egyenlő részre osztjuk.

Egy adag tésztát kinyújtunk, megkenjük lekvárral és megszórjuk egy adag cukros dióval.
Ezt így rétegezzük a 4 tésztával. A felső tésztát lehet egy kicsit nagyobbra nyújtani, hogy befedje a többit.
1 órát kelesztjük, majd sütjük.
180 fokon, kb. fél óra sül készre.
Szigorúan kihűlés után csokival bevonjuk.
Normál gáztepsi méretű sütemény lesz belőle.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése