Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2012. március 1., csütörtök

Donut muffin

Hozzávalók:


  • 1 db tojás
  • 3/4 bögre cukor
  • 1/4 bögre napraforgó olaj
  • 3/4 bögre tej
  • 1 tk vanília kivonat vagy 2-3 tk vaníliás cukor
  • 1 és 1/2 bögre liszt
  • 2 tk sütőpor
  • csipet só
  • frissen reszelt szerecsendió (elmaradhat, de jó bele :)
Kenéshez, szóráshoz:
 (bögre: 2,5 dl)

Elkészítése:

  1. A tojást a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk az olajat, a tejet és a vaníliát.
  2. Egy másik tálban a lisztet a sütőporral, a sóval és a szerecsendióval összeforgatjuk.
  3. A száraz anyagokat hozzáadjuk a nedveshez, és a géppel simára keverjük.
  4. A sütőt előmelegítjük.
  5. A formákat, ha nem szilikon, vékonyan kikenjük, és 3/4 részig megtöltjük őket a masszával. 12 muffin lesz belőle.
  6. Készre sütjük. Tűpróba fontos!
  7. A langyos muffinokat kivesszük a formából, az olvasztott vajjal megkenjük, és megszórjuk vaníliás cukorral.
sütési hőfok: 
180°C


Én csak egy pötty vajat tettem a tetejére, és úgy  megszórtam vaníliás cukival.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése