hozzávalók: 1 kg krumpli, só, bors, 20 dkg főtt-füstölt császárszalonna, 1 csokor petrezselyem, 1 kis fej vörös hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 tojás, 5 ek liszt, olaj, 20 dkg fütölt kolbász, 1 fej lila hagyma, 2 dl tejföl, 10 dkg sajt
Elkészítése:
....krumplit lereszeljük, sózzuk, állni hagyjuk, addig a szalonnát kockákra vágjuk és megpiritjuk, utána a burgonyát kinyomkodjuk hozzá adjuk a petrezselymet, a finomra vágott vörös hagymát, zúzott fokhagymát, borsozzuk, beletesszük a tojásokat és a lisztet majd jól összekeverjük, egy nagyobb serpenyőben, aminek nem gumi vagy műanyag a füle, hevítünk egy kis olajat, belerakjuk a cuccost és 2-2 perc alatt mindkét oldalán elősütjük kicsit, utána rárakjuk a szalonnát, a karikára vágott kolbászt, meglocsoljuk tejföllel és meghintjük a finomra vágott lila hagymával, majd ráreszeljük a sajtot, 170 C-os sütöben kb. 30 percet sütöttem, nagyon fini, én a kolbászt és a lila hagymát ezek híányában kihagytam, de így is nagyon fini, mindjárt rakok egy fotót, én úgy ettem,hogy még raktam rá tejfölt mikor megsült:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése