Hozzávalók:
25 dkg gesztenye massza
13 dkg darált háztartási keksz
12 dkg + 5 dkg vaj
babapiskóta
1 cs. vaníliás pudingpor
4 dl és 1.5 dl tej
10 dkg porcukor
rumaroma
2 dl hulala
csokireszelék
Elkészítése:
A főzős pudingot megfőzzük a 4 dl tejjel, és félretesszük hűlni.
A gesztenyemasszát összedolgozzuk a darált keksszel, az 5 dkg vajjal, és ha szükséges, kicsi tejjel, hogy ne legyen száraz.A kapott gombócot szétnyomkodjuk a tortaforma alján egészen a széléig.A 12 dkg puha vajat habosra keverjük a porcukorral. Ha kihűlt, a pudinghoz keverjük.A pudingos vajas krém felét rákenjük a gesztenyealapra.Rátesszük a 1,5 dl rumaromás tejben megforgatott babapiskótákat.A maradék pudingos vajjal befedjük a babapiskótákat.Felverjük keményre a hideg Hulala tejszínt, és rákenjük a tortára.Megszórjuk reszelt csokival.
Pár óra alatt tökéletes volt, nem gej, nagyon finom nasika
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése