Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2012. május 26., szombat

Sütés nélküli gesztenyés torta


Hozzávalók:

25 dkg gesztenye massza
13 dkg darált háztartási keksz
12 dkg + 5 dkg  vaj
babapiskóta
1 cs. vaníliás pudingpor
4 dl és 1.5 dl tej
10 dkg porcukor
rumaroma
2 dl hulala
csokireszelék

Elkészítése:

 A főzős pudingot  megfőzzük a 4 dl tejjel, és félretesszük hűlni.
A gesztenyemasszát összedolgozzuk a darált keksszel, az 5 dkg vajjal, és ha szükséges, kicsi tejjel, hogy ne legyen száraz.A kapott gombócot szétnyomkodjuk a tortaforma alján egészen a széléig.A 12 dkg puha vajat habosra keverjük a porcukorral. Ha kihűlt, a pudinghoz  keverjük.A pudingos vajas krém felét rákenjük a gesztenyealapra.Rátesszük a 1,5 dl rumaromás tejben  megforgatott babapiskótákat.A maradék pudingos vajjal befedjük a babapiskótákat.Felverjük keményre a hideg  Hulala tejszínt, és rákenjük a tortára.Megszórjuk reszelt csokival.  
Pár óra alatt tökéletes volt, nem gej, nagyon finom nasika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése