Pici fiam 3. Születésnapjára készítettem:)
a töltelék: joghurtos-tejszínes erdei gyümölcsös
nagyon fini, nem túl édes, nem gej, pont tökéletes
Piskóta reci:
Tésztához hozzávalók:
8 tojás
44 dkg cukor
8 ek víz
40 dkg liszt
2 cs. sütőpor
Elkészítése:
A tojások sárgáját a cukorral elkeverjük, a fehérjét kemény habbá verjük.
A sárga masszához hozzá adjuk a vízet, és a sütőporos lisztet is, sűrű masszát kapunk.
A tojások keményre vert habját beleforgatjuk a sárga masszába, sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük.
Kb. 35-40 perc, 180 C-on, Tűpróba, rácson hűtjük.
Töltelék hozzávalók:
5 dl erdei gyümölcs joghurt
pici porcukor
30 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
1.5 zacskó zselatin
4 dl hulala
Elkészítése:
A joghurtot a pocukorral és a kiolvadt gyümölccsel elkeverem.
A gyümölcs kiolvadt levébe áztatjuk a zselatint, ha kevés a lé, pótoljuk 1 dl vízzel.
Felmelegítjük a zselatint, nem főzzük,hozzákeverjük a gyümölcsös joghurthoz, majd az egészet hozzáöntjük a keményre vert tejszínhez.Összeforgatjuk, megtöltjük a tortát és hűtőbe rakjuk pár órára.
Marcipán része, hozzávalók:
4 db 150 gr-os piros marcipán
1 db 150 gr-os fekete és fehér marcipán
Elkészítése:
én ezt a fajta marcipánt nagyon szeretem, no name de nagyon jól lehet vele dolgozni, a sárga és kék marcipánt azt színeztem ételfestékkel.
A tortát körbe kentem vékonyan az erdei gyümis töltelékkel, kinyújtottam porcukron a marcipánt, befedtem vele, és be a hűtőbe, nem tudom most mi lehetett a baj, mert másnapra kicsit elkezdett leolvadni..........de ez mit sem változtatott a nagyon finom ízén:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése