Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2012. április 22., vasárnap

Málnás csokitorta-tejcsokival

Na ez amilyen csúnya lett, olyan finiséges:)
Michel Roux tészta varázs könyvéből van:)

Hozzávalók:

Tészta hozzávalói 24 cm-es tortaformához:

25 dkg liszt
10 dkg puha vaj
10 dkg porcukor
csipet só
2 db tojás

25 dkg málna

Csokoládékrém hozzávalói:

2,5 dl habtejszín
20 dkg étcsokoládé (70 %-os)
2,5 dkg méz
5 dkg vaj


A liszt közepébe mélyedést csinálni, majd hozzáadni a sót, és a kockára vágott puha vajat. Az ujjunkkal elkezdeni összemorzsolni. Amikor már kezd morzsalékos lenni, hozzászitálni a porcukrot, majd tovább morzsolni. 
Ezután a közepébe mélyedést nyomni, majd beletenni az egész tojásokat, és gyors mozdulatokkal addig gyúrni, még összeáll a tészta.
Néhányszor  tenyérrel átgyúrni, majd cipót formálni belőle. Ezután folpack fóliába csomagolni, majd 1-2 órára a hűtőbe tenni pihentetni.

Egy 24 cm-es tortaformát kibélelni sütőpapírral.
A hűtőből kivett tésztát 2-3 mm vastagra kinyújtani, majd kibélelni vele a tortaformát, úgy hogy kb. 3 cm-es pereme legyen, majd 20 percig a hűtőben pihentetni.

Ezután a hűtőből kivett tészta alját villával megszurkálni, majd egy sütőpapírt helyezni rá, és megtölteni nehezékkel. (pl. rizzsel, babbal...)

Előmelegített sütőbe tenni, és 180 fokon 15-20 percig sütni. Ezután a sütőpapírral együtt eltávolítani a nehezéket, majd visszahelyezni a 170 fokos sütőbe és még kb. 10 percig sütni, hogy a tészta szép színt kapjon.

Ezután a megsült tésztát kivenni a formából, majd rácsra helyezni és teljesen kihűteni.


A tejszínt egy edénybe önteni, majd közepes hőmérsékleten felforralni. Ezután levenni a tűzről, majd beletördelni a csokoládét, hozzáadni a mézet, és kézi habverővel simára keverni.Végül állandó keverés mellett, apránként hozzákeverni a vajat.

A hűtőből kivenni a  tortaformát, majd rárakosgatni a málnát,óvatosan ráönteni  a tetejére a csokoládékrémet.
Ezután legalább 2 órára visszatenni a hűtőbe, hogy a csokoládékrém teljesen megdermedjen. (én egész éjszakára a hűtőbe tettem, és csak másnap szeleteltem fel)

Tálalás előtt a tortát kivenni a hűtőből, majd forróvízbe mártott, és szárazra törölt késsel, ízlés szerint felszeletelni.

Én nem tortaformába, hanem pite formában készítettem el.
Nagyon finom volt:)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése